Българският фен сайт на сериала Dr. House

10 любопитни факта за
"Д-р Хаус"

Picture
01 Таг-фразата "Хуманността е надценена" е премахната след кървав инцидент във Финландия. През ноември 2007 г. Пека-Ерик Овинен застрелва 8 души в едно училище, докато крещи тези думи

02 Сайтът politedissent.com публикува резюмета на всеки епизод, написани от истински лекари.

03 Как са избрали Хю Лори за ролята? Той не се явил на кастинг, защото по това време снимал филм в Намибия. Продуцентите разговаряли с него по видео чат, докато той бил в банята на хотелската си стая. „Само там имаше достатъчно светлина" - казва Лори.

04 След разговора един от продуцентите казва на останалите: "Точно такъв човек търсим. Един истински американец." После разбрал, че Хю Лори е англичанин.

05 Когато прочел сценария за пръв път / заглавието на сериала все още не било уточнено /, Хю Лори бил убеден, че главният герой е Д-р Уилсън, а Хаус просто играе гадняра в сериала. Той мислел, че няма начин „този грубиянин" да е звездата на филма.

06 Идеята идва от колонка в New York Times Magazine, в която се описват странни медицински случаи. Изпълнителният продуцент Пол Атанасио обичал да я чете и решил, че от това може да стане интересно сериалче.

07 Бащата на Хю Лори е лекар и актьорът често казва, че му било неудобно да печели много повече пари от баща си, като се преструва на лекар.

08 Моторът, който кара Хаус е 2005 Repsol Honda CBR1000RR.

09 Образът на д-р Хаус е вдъхновен от Шерлок Холмс. Интересното е, че образът на Шерлок Холмс е вдъхновен от лекар, с когото Артър Конън Дойл се запознал, докато учел медицина. Казвал се д-р Бел и бил диагностик. 

10 Въпреки че екипът на д-р Хаус нищи всякакви случаи, всички в него си имат специалности. Д-р Формън е невролог, мацката д-р Камерън е имунолог, младокът Чейс е специализирал спешна помощ / такава специалност няма в САЩ, но има в Австралия, откъдето е героят /. Готината шефка на Хаус, д-р Къди, е ендокринолог. Що се отнася до самия него, той има две специалности - инфекциозни болести и неврология.  


 източник: http://p2pbg.com/